Kalem Gazetesi 163.Sayı - page 6

Ka em
ÜNİVERSİTE
6
ARALIK
2013
C
M
Y
K SAYFA 6
S
üt
işletmelerinin sorunlarının ve
çözüm önerilerinin tartışıldığı II. Tire
Süt Sempozyumu, Tire Organize Sa-
nayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçek-
leştirildi. Sempozyumda, Türkiye süt
sektörü analizi, gıda güvenliği açısından çiğ
süt kalitesi, süt sektöründe örgütlenme mo-
deli, süt işleme tesislerinde modernizasyon
ve yenilikler, süt ürünlerinde aflatoksin ve
antibiyotik konuları, konunun uzmanları
tarafından masaya yatırıldı.
Tire’de ikinci kez düzenlenen sempoz-
yuma, Tire Süt Kooperatifi, Tire Belediyesi,
Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek
Yüksekokulu, Gıda Tarım ve Hayvancılık
Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Gıda Tarım
ve Hayvancılık Bakanlığı Tire İlçe Müdür-
lüğü, Koyun Keçi Birliği, TMMOB Ziraat
Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Tire
Süt Kooperatifi, Tire Organize Sanayi
Bölgesi Müdürlüğü ve Tire Ticaret Odası
destek verdi.
“ÖĞRENCİLERİMİZE FIRSAT YARATIYORUZ”
Açılış konuşmasını yapan
Ege Üniversitesi Tire Kutsan
Meslek Yüksekokulu Mü-
dürü Prof. Dr. Harun Raşit
Uysal sempozyumu gele-
neksel hale getirmek iste-
diklerini söyledi.
Prof. Dr. Uysal; “Bunu ge-
leneksel hale getirmek isti-
yoruz. Bu nedenle bütün
kurum ve kuruluşları bir araya getiriyoruz.
Ankara Üniversitesi’nden, Tarım Bakan-
lığı’ndan, sivil toplumdan önemli katılımcı-
larımız var. Biz bu sempozyumlarla
öğrencilerimize fırsat tanıdığımız gibi onla-
rın bilgilenmelerini de sağlıyoruz. Son yıl-
larda gördüğüm en yüksek katılımlı
sempozyum oldu. Herkese teşekkür ede-
rim” dedi.
Sempozyumda IDF Türkiye Ulusal Ko-
mite Sekreteri ve AÜ Gıda Güvenliği Ensti-
tüsü Müdürü Prof. Dr. Nev-
zat Artık “2013 IDF Yoko-
hama (Japonya) Süt Zirvesi”
konulu sunumu yaptı. Prof.
Dr. Artık; “Her yıl kongreler
yapıyoruz. Çeşitli sorunları
konuşup, ortak fikirler alıyo-
ruz. IDF’ye 2009 yılında üye
olduk. 2017 yılında tekrar
toplanacağız” diye konuştu.
Sempozyumun ilk oturumu Ege TV Prog-
ram Yapımcısı, Gazeteci İsmail Uğural’ın
başkanlığında gerçekleştirildi. Oturuma
konuşmacı olarak; İzmir Damızlık Koyun
Keçi Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özer
Türer, Titan Çiftliği Sahibi Mehmet Doğan
ile İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan-
lığı İl Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi
Yusuf Güçer katıldı.
Yusuf Güçer; “İzmir 7 bin ton süt için yatı-
rım yaparak Türkiye genelinde ikinci sıraya
yükseldi. Ülkemizde 2012 yılında 12.4 mil-
yon ton süt üretilmişti. Bunun 7 milyon
tonu desteklenmişti. 2012 yılında 7.9 ton
süt toplanmıştı. Damızlık Sığır Yetiştiriciliği
Birliği çiğ süt destekleme miktarını yüzde
52 oranında karşılamıştı. Bu İzmir’de yüzde
82 oranında. İzmir’de Türkiye ortalamasına
göre 17 puanlık bir destek var. İzmir süt
üretiminde ilk sırada. Süt eylem planı 2000
yılında oluşturuldu. 2009 yılında da hız ka-
zandı” dedi.
“AVRUPA’YA GÖRE VERİM AZ”
Özer Türel ise; “Avrupa’ya göre verimimiz
az. Ancak yapılan çalışmalarla verimin daha
da artacağına inanıyoruz. Koyun ve keçi
sütlerini toplayan tek il İzmir. Son iki yıldır
süt üretiminde İzmir birinci sırada. İz-
mir’de 7.500 koyun ve keçi üreticisi var.
Önümüzün açık olduğunu düşünüyorum”
diye konuştu.
Etkinliğin sonunda Ege Üniversitesi Rek-
tör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş konuş-
macılara plaket takdim etti.
Yaprak Han
“izmir süt üretiminde ilk sırada”
E
gE
Üniversitesi Beden Eği-
timi Spor Yüksekokulu
(BESYO) bünyesinde hizmet
veren “Sağlıklı Yaşam Salonu” hem
teknik donanım hem de çalışma
alanları olarak sürekli gelişiyor. Üç
yıl önce sadece fitness ile faaliyete
başlayan salon
bünyesini gelişti-
rerek grup spor-
ları, zumba
fitness ve kar-
diyo kickbox gibi
alanlarda hizmet
veriyor.
Ege Üniversi-
tesi Beden Eği-
timi Spor
Yüksekokulu
Salon Koordina-
törleri Araş-
tırma Görevlisi
Görkem Aybars
Balcı ve Okut-
man Ramazan
Aydınoğlu; Sağ-
lıklı Yaşam Sa-
lonu’nun
üniversite per-
soneli, öğrenci ve referansı olan kişi-
lere hizmet verdiğini ve amaçlarının
herkese sporu sevdirmek olduğunu
ifade etti.
Okutman Ramazan Aydınoğlu;
“Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşam Sa-
lonu içerisinde 3 ayrı salon, 360
metrekare spor alanı ve 300 metre
tartan pist bulunuyor. Amacımız,
Ege Üniversitesi’nde herkese spor
düşüncesini aşılayabilmek. Buradan
birçok çalıştırıcı yetiştirdik. Ayrıca
diyareks cihazı ile kros antrenmanı
yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
EÜ “SağlıKlı Yaşam Salonu” gElişiYoR
E
gE
Üniversitesi İktisadi ve İdari Bi-
limler Fakültesi Konferans Salo-
nu’nda Türkiye Fütüristler Derneği
Onursal Başkanı Alphan Manas'ın katılı-
mıyla “Yaratıcılık ve İnovatif Girişimcilik”
konulu söyleşi düzenlendi. Manas, yaratıcı-
lığın genetik bir özellik olduğunu belirtti.
Girişimcilik ve yaratıcılık konusunda ka-
tılımcılarda farkındalık yaratmak isteyen
Manas; dinleyicilere, üniversite yıllarından
örnekler vererek, yetenek ve becerinin far-
kına varabilme yollarına vurgu yaptı. ''Bilgi
için okur-yazar değil, okur-gezer olmak ge-
rekir'' sözlerini dile getiren Alphan Manas,
insanın bilgiye ulaşıp, vizyonunu genişlete-
bilmesinin önemli ölçüde genetiğe bağlı ol-
duğuna değindi.
Katılımcıların soru ve cevapları ile süren,
yaratıcılık üzerine paylaşımların gerçekleş-
tiği söyleşi, girişimcilik alanında bilinçlen-
mek isteyen dinleyiciler tarafından yoğun
ilgi gördü.
cansu YarIşan / duygu GÖkSU
F
OX TV Çalar Saat haber
programı sunucusu Murat
Güloğlu, Ege Üniversitesi
İletişim ve Sosyal Medya Toplu-
luğu’nun (İMET) organizasyonu
ile Yabancı Diller Konferans Sa-
lonu’nda öğrencilerle buluştu.
Öğrenim ve kariyer hayatın-
dan bahseden Güloğlu, “birçok
yayın kuruluşunda çalıştım ve
mesleğin en alt kademesinden
başlayıp bu noktaya kadar gel-
dim. Mesleğin zor yanları var.
Fakat mesleğimi seviyorum ve
zamanı hiçe sayarak yaşıyorum.
Bu nedenle mesleğin zor yanla-
rından şikayetçi değilim” dedi.
Söyleşide öğrencilerin sorula-
rını yanıtlayan başarılı haber
spikeri, samimi ve içten tavırla-
rıyla dikkat çekti. Bir öğrencinin
“Mesleğe yeni başlayacaklara
tavsiyeleriniz nelerdir?” soru-
sunu Güloğlu, “Her şeyden
önemlisi tarafsız olun ve vicda-
nınızın sesini dinleyin. Sakin ve
sabırlı olmalısınız. Çünkü biz
mesleğimizi toplum önünde ya-
pıyoruz ve bu yüzden övgüye de
yergiye de açık olmalıyız” şek-
linde cevapladı.
Murat Güloğlu, “Burada bu-
lunmaktan çok mutluyum. İlgi-
nizden dolayı teşekkür ederim.
Son olarak da yüreğinizden ge-
çenleri yazmaktan korkmayın”
diyerek söyleşiyi noktaladı.
Marla Otel’in sponsorluğunda
gençlerle söyleşen “Evimizin
Oğlu Güloğlu” iletişimci genç-
lerden büyük alkış aldı.
Evin alTUndağ / şeyma Özcan
AlphAn MAnAs:
“Yaratıcılık
genetik
bir
özellik”
Prof. Dr. Harun
Raşit Uysal
Prof. Dr.
Nevzat Artık
(Soldan sağa)
Mehmet Doğan, Özer Türer, İsmail Uğural, Yusuf Güçer
“Evimizin oğlu”
EgE’YE KonuK olDu
Sündüz Irmak / anıl arI / Ufuk Taş
1,2,3,4,5 7,8,9,10,11,12
Powered by FlippingBook