EÜ 2013 Yayın Kataloğu - page 23

17
Birçok ülkede kültüre alınan ve değişik şekillerde gıda kaynağı olarak
değerlendirilen bitkiler içerdikleri vitamin, karbonhidrat, yağ, protein
ve mineral maddeler bakımından insan beslenmesinde önemli bir yere
sahiptir. Ayrıca düşük kaloriye sahip olmaları nedeniyle önemli bir diyet
yiyeceği olarak da kullanılmaktadır. Gıda kaynağı olarak sebzeler sadece
içermiş oldukları karbonhidratlar, yağlar ve proteinler bakımdan zengin olan
sebzeler insan beslenmesi için önemli görülüyor diğer sebzelere ise gereken
ilgi gösterilmiyordu. Sebzeler besleyici özellikleri yanında içerdikleri diğer
maddeler ile birlikte vücut metabolizmasında önemi rol oynarlar. Bu nedenle
ülkemizde beslenme ile ilgili sorunların azlığını halkımızın düzenli ve bol
miktarda sebze tüketimi alışkanlığı ile sağladığı söylenebilir. Bu bağlamda
yeni sebzelerin üretime kazandırılması ile tüketilebilecek sebzelerde çeşit
zenginliğinin artırılması mümkün olacaktır.
2013 / 1. Baskı
Öğrenci:
¨
12
Normal:
¨
14
ISBN 978-605-338-020-7
Prof. Dr. Dursun EŞİYOK
Doç. Dr. M. Kadri BOZOKALFA
Arş. Gör. Tansel KAYGISIZ AŞÇIOĞUL
Ziraat Fakültesi ÖğretimÜyeleri
9786053380207
ISBN:978-605-338-020-7
Egzotik Sebze Türleri ve Yetiştiriciliği
Türkiye’de Yetiştirilen Yeni Sebze Türleri
1...,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22 24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,...95
Powered by FlippingBook