EÜ 2013 Yayın Kataloğu - page 28

22
Ege Üniversitesi Yayınları
Fen Bilimleri
Süt bileşimindeki maddeler nedeniyle ve çeşitli ürünler işlenirken meydana
gelen biyokimyasal ve mikrobiyolojik değişiklikler ile uygulanan teknolojik
işlemler açısından diğer gıdalar arasında özel bir yere sahiptir. Eserde sütün
tanıtımı, fiziksel özellikleri, kimyasal bileşimi ve mikrobiyolojik özelliklerinin
yanı sıra süt teknolojisinde genellikle “ön işlemler” olarak anılan soğutma,
depolama, temizleme, standardizasyon, homojenizasyon, gazların alınması
ve ısıl işlemlere de yer verilmiştir. Bunlara bağlı olarak içme sütü teknolojisi
incelenmiştir. Diğer süt mamülleri kitap kapsamı dışında tutulmuştur. Her
bölümün başında, okuyucunun bilgisini tazelemesi ve bölümde geçen
konuların kolay anlaşılması amacıyla konu ile ilgili bazı temel bilgiler
kısaca verilmiştir. Kitabın öğrencilere, araştırmacılara ve süt teknolojisi ile
uğraşanlara yararlı olması amaçlanmıştır.
Süt Teknolojisi
(Sütün Bileşimi ve İşlenmesi)
ISBN 978-975-483-279-2
2013 / 12. Baskı
Öğrenci:
¨
20
Normal:
¨
23
Prof. Dr. MustafaMETİN
Emekli ÖğretimÜyesi
EgeÜniversitesi Yayınları
Rektörlük YayınNo:8
EgeÜn. 2013
Prof.Dr.
MustafaMetin
Prof. Dr. Mustafa Metin
12.BASKI
1...,18,19,20,21,22,23,24,25,26,27 29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,...95
Powered by FlippingBook