EÜ 2013 Yayın Kataloğu - page 29

23
Kitabın birinci bölümünde, laboratuvarda çalışan herkesin gereksinim
duyduğu; laboratuarda dikkat edilmesi gereken kurallar, bulunması zorunlu
malzeme ve ekipmanlar, ilk yardım, temizlemede kullanılan çözeltiler, cam
malzemelerin temizlenmesi, çözeltilerin tanımları, çözeltilerin hazırlanması,
yüzdesel çözeltiler, yoğunlukla ifade edilen çözeltiler anlatılmıştır. Kitabın
diğer 12 bölümünde ise, çiğ sütte ve çeşitli süt ürünlerinde yapılan analizler
kolayca anlaşılır bir şekilde, net ifadelerle yazılmıştır. Seçilen yöntemlerin,
laboratuvarda defalarca yapılan, doğru ve hassas sonuç veren yöntemler
olmasına dikkat edilmiştir. Özellikle kaliteli ürün üretilmesi için çiğ süt
analizlerine, analiz sonuçlarını doğru değerlendirilmesi için numune alma
yöntemlerine de ayrı bölümler halinde yer verilmiştir.
2013 / 8. Baskı
Öğrenci:
¨
12
Normal:
¨
14
ISBN 978-975-978-410-2
Prof. Dr. MustafaMETİN
Emekli ÖğretimÜyesi
Süt ve Mamulleri Analiz Yöntemleri
1...,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28 30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,...95
Powered by FlippingBook