Sağlık için vazgeçilmez kaynak: SU - page 35

Sağlık İçin Vazgeçilmez Kaynak: SU
21
Suların lezzetini çözünmüş
olarak bulunan karbondioksit
gazı vermektedir.
Sıcaklık 12
o
C cıvarında iken
kimi çözünmüş gazlardan
ötürü suyun lezzeti daha
iyidir.
Lezzet açısından çözünmüş
karbondioksit derişiminin en
az 300 mg/L düzeyinde olması
istenir.
Sulardaki koku ve tat üzerinde etki eden bileşenler;
organik maddeler, klorlama kalıntıları, çözünmüş
gazlar, canlı organizma faaliyetleri, demir, mangan ve
korozyonun metalik ürünleri, yüksek mineral derişimi
ve fenol gibi endüstriyel atıklar olarak sıralanabilir.
Organik madde kaynaklı tat ve koku aktif karbon
filtrelerle giderilirken, diğer koku ve tat problemleri klor
ve potasyum permanganat gibi reaktiflerle etkisiz hale
getirilebilmektedir.
3.3. Biyolojik Testler
Dünyada ortalama her yıl 250 milyon kişinin su kaynaklı
enfeksiyonlara maruz kaldığı tahmin edilmektedir. Bu
nedenlehangi amaçlakullanılırsakullanılsınsudapatojen
(hastalık yapıcı) mikroorganizma bulunmamalı ve patojen
olmayan (bozulmalara neden olan) mikroorganizmaların
sayısı da çok düşük olmalıdır
.
1...,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34 36,37,38,39,40,41,42,43,44,45,...50
Powered by FlippingBook