Sağlık için vazgeçilmez kaynak: SU - page 31

17
Sular Hakkında Yönetmelik
ile tanımlanmıştır
14
.
Bu yönetmeliğe 2009 yılında ekler yapılmıştır. Bu
yönetmeliğe göre
İnsani Tüketim Amaçlı Su
; orijinal
haliyle ya da işlendikten sonra, dağıtım ağı, tanker,
şişe veya kaplar ile tüketime sunulan içme, pişirme,
gıda hazırlama ya da diğer evsel amaçlar için kullanılan
bütün sular ile suyun kalitesinin, gıda maddesinin nihai
halinin sağlığa uygunluğunu etkilemeyeceği durumlar
haricinde insani tüketim amaçlı ürünlerin veya gıda
maddelerinin imalatında, işlenmesinde, saklanmasında
veya pazarlanmasında kullanılan bütün suları
tanımlamaktadır. Bu yönetmeliğe göre içme sularındaki
kirletici türüne göre sınır değerler Çizelge-1’de verilmiştir.
Bu standarda uygunluğu daha önceden belirlenmiş
olan suların, bu uygunluğunun devam edip etmediğinin
izlenmesindedikkatealınacakgöstergeözellikleri deayrıca
incelenmektedir. Bu amaçla suların pH, alüminyum,
amonyum, klorür içeriği gibi kimyasal parametrelerin
yanı sıra mikrobiyolojik parametreler ve renk, tat ve
koku gibi fiziksel parametreler de analizlenmektedir. Bu
parametrelerin sınır değerleri Çizelge-2’de verilmiştir.
14 İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik, 17.02.2005 tarihli resmi gaze-
te, 25730
1...,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30 32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,...50
Powered by FlippingBook