Sağlık için vazgeçilmez kaynak: SU - page 24

EÜ Tıp Fakültesi Halk Kitapları Sağlık Serisi ~ 31
10
bilir su miktarı da kişi başına 1120 m
3
kadar olacaktır.
Türkiye’de su tüketimimiz 46 milyar m
3
’tür. Bunun 34
milyar m
3
’ü (%74) tarımda, 5 milyar m
3
’ü (%11) sanayide
ve 7 milyar m
3
’ü (%15) ise içme-kullanma suyu biçiminde
kullanılmaktadır.
Ülkemizde hızlı nüfus artışı, sanayinin büyümesi, tarım-
da gübre ve ilaç kullanımının yaygınlaşması ve çevre bi-
lincinin yeterince yerleşmemesi nedeniyle mevcut yüzey
ve yeraltı sularında kirlenmeler saptanmıştır
7,8
.
2. Yeryüzünde Suların Dağılımı ve Taşınması
7 İçme Suyu Sektör Profili. Selin Sarı, İstanbul Ticaret Odası, Etüt ve Araştırma
Şubesi, 2004
8 Suyun Önemi, Türkiye’de Su Potansiyeli, Su Havzaları ve Su Kirliliği. M. Akın, G.
Akın, Ankara Üni. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Dergisi, 47, 2 (2007) 105-118
1...,14,15,16,17,18,19,20,21,22,23 25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,...50
Powered by FlippingBook