KEFİR Sağlığıma KEFİL - page 8

VI
Prof. Uysal ayrıca Milliyet Ege, Üretici gazeteleri
ile Ege Burada internet gazetesinde köşe yazarlığı
yapmaktadır. Aynı zamanda TMMOB Ziraat Müh-
endisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyeliği,
Türkiye Süt, Et, GıdaSanayicileri veÜreticileri Birliği
(SETBİR) Bilim Kurulu Üyeliği ile IDF (İnternational
Dairy Federation) Türkiye Ulusal Bilimsel Komite
Üyeliği de yapan Prof. Dr. Harun Raşit Uysal evli ve
iki çocuk babasıdır.
Arş. Gör. Aslı AKPINAR
1981 tarihinde İzmir’de doğmuştur. İlk, orta ve
lise eğitimini sırasıyla; Gazi İlköğretim Okulu, Al-
sancak Ortaokulu ve İzmir Karataş Lisesi’nde
tamamlamıştır. 1999 Yılında Ege Üniversitesi
Hazırlık Bölümünü okuduktan sonra 2000 yılında
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim
Programında Lisans eğitimine başlamıştır. 2003
yılında opsiyonlara ayrıldıktan sonra eğitimine Süt
Teknolojisi Bölümünde devam etmiştir. 2004 yılında
adı geçen bölümden mezun olmuş Ziraat Mühendi-
si unvanı almaya hak kazanmıştır. 2008 yılında
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi
Bölümü'nde "Değişik Aroma Maddeleri Eklenerek
Üretilen Asidofiluslu Sütün Özellikleri" konusunda
Yüksek Lisansı'nı tamamlamıştır. Aynı yıl, Ege Üni-
versitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü'nde
doktora eğitimine, 2008 Ekim ayından itibaren
bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya
başlamıştır. İngilizce bilen Aslı Akpınar’ ın uzmanlık
alanları süt teknolojisi, süt mikrobiyolojisi ve saf
kültür üretim teknolojisidir.
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...32
Powered by FlippingBook