KEFİR Sağlığıma KEFİL - page 13

3
Kefir Sağlığıma Kefil
Bugün çok çeşitli ülkelerde ve büyük miktarlarda üretimi
yapılan kefir, yalnız beğenilen tadından dolayı değil,
bunun yanı sıra şifa verici özelliğinden dolayı da büyük
ilgi görmektedir. Bu nedenledir ki bazı literatürlerde
kefirin
“Sağlık ve Mutluluk İçkisi”
olarak tanımlandığı
dikkati çekmektedir.
Son yıllarda Türkiye de fonksiyonel gıda pazarının
gelişmesine paralel olarak kefirin de üretimi artmıştır.
Önceleri sadece Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt
Teknolojisi Bölümünde mayası üretilip satılan kefiri,
bugün marketlerin raflarında görmek oldukça sevindirici
bir gelişmedir. Son zamanlarda birçok firma karlı bir
yatırım olarak düşündükleri kefir piyasasına girmişlerdir.
Hatta kefir üretiminden bazı dizilerde bile bahsedilmiştir.
Başlangıçta sade üretilirken şimdilerde aromalı, light,
probiyotik adlarıyla piyasaya kefirler sunulmuştur.
1...,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 14,15,16,17,18,19,20,21,22,23,...32
Powered by FlippingBook