KEFİR Sağlığıma KEFİL - page 12

2
(Çerkes) konuştuğu dilde, kefirin bir anlamı vardır ve bu
karşılık tam da yerine oturmaktadır. Bu da
“fıçılarda ol-
gunlaştırılan içecek”
anlamındadır. Eskiden paslanmaz
çelik tanklar yoktu. İçecekler tahta fıçılarda ekşitilerek
elde edilirlerdi. Buradaki key kelimesi fıçı, fır ekşitilen,
keyfır, yani kefir fıçıda ekşitilen içecek anlamına
gelmektedir.
Yıllarca Kafkasya’da yaşayan halkların 100-130 yaşlarına
kadar sağlıklı bir şekilde yaşamalarının sebebi olarak
gösterilen kefir, günümüzde pek çok ülkede tüketilmesine
rağmen ülkemizde yeterince tanınıp, tüketilmediğinden
üretimi sınırlı sayıda yapılmaktadır. Halbuki hem sağlık
açısından, hem de ekonomik yönden kefirin üretim ve
tüketiminin yaygınlaştırılması önem taşımaktadır.
Kefir içilecek kıvamda, hafif ekşimsi, alkollü ve köpüklü
bir süt ürünüdür. Bu özelliği nedeni ile de
“Fermente
Süt İçkisi”
olarak da tanımlanmaktadır.
1...,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 13,14,15,16,17,18,19,20,21,22,...32
Powered by FlippingBook