KEFİR Sağlığıma KEFİL - page 21

11
Kefir Sağlığıma Kefil
laktozu laktik asit ve diğer organik asitler, aroma mad-
deleri ve CO
2
'e dönüştürürken biyolojik açıdan önem-
li bazı antimikrobiyel maddeler oluştururlar. Bu arada
mayalarda alkol ve CO
2
üretirler. Kefirdeki alkol oranı
oldukça düşük orandadır ve %0.2–0.8 arasında değişir.
Laktik asit bakterileri ve mayaların salgıladıkları prote-
olitik enzimler sayesinde süt proteinleri peptid ve amino
asitlere kadar parçalanmakta ve kefire has lezzet oluş-
maktadır. Ayrıca sınırlı da olsa söz konusu organizma-
ların salgıladıkları lipolitik enzimler süt yağını hidrolize
ederek ortamda serbest yağ asitlerinin artmasına neden
olmaktadır.
3.1.Evde Kefir Üretimi
Sütün Kaynatılması
20-25
0
C’ye Soğutma
Kefir Danelerinin Aşılanması 15-20 gr/L
18-28 Saat Fermantasyon 20-25
0
C’de
Kefir Danelerinin Süzülmesi
4
0
C’ye Soğutma
Tüketim
1...,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,...32
Powered by FlippingBook