Sağlık için Süt İçin - page 29

17
Sağlık İçin Süt İçin
Laktozun genel özellikleri
Ø
Laktoz vücutta yavaş parçalanır.
Ø
Kan şekeri seviyesini hızlı yükseltmez.
Ø
Suda az çözünür.
Ø
B
1
, B
2
, B
6
gibi vitaminlerin sentezlenmesinde rol
oynar.
Ø
Tatlılık derecesi diğer şekerlere göre en düşüktür.
Ø
Polarize ışık düzlemini sağa çevirir.
Ø
Laktoz koku (flavor), renk ve aroma maddelerini
kolayca absorbe eder.
Ø
Proteinlerle reaksiyona girerek arzu edilen sarı-
kahverengi rengi verir.
Ø
Mayalar tarafından fermente edilmediği için
fonksiyonel özelliklerini pişirme işlemine kadar
muhafaza eder.
7. LAKTOZ İNTOLERANSI (Sütü sindirememe)
Laktozla ilgili olarak görülen en önemli sorun
LAKTOZ
İNTOLERANSI’
dır. Bazı kişiler süt içtiğinde sütteki
laktozu sindiremezler. Bu nedenle süt içtiklerinde,
bağırsaklarında gaz, şişme oluşur, ishal, mide bulantısı,
1...,19,20,21,22,23,24,25,26,27,28 30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,...44
Powered by FlippingBook