Sağlık için Süt İçin - page 21

9
Sağlık İçin Süt İçin
Kalp-damar rahatsızlıkları, tip II diyabet ve obezite
gibi beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan hastalıkların
görülme riskinin azaltılmasında veya önlenmesinde
potansiyel fonksiyonel gıda bileşenleri olarak süt
proteinleri oldukça önemlidir.
4-6 yaşındaki bir çocuk günde 1 kg vücut ağırlığı ba-
şına 2 gram,
7-9
yaşındaki bir çocuk
1,8
gram,
10-15
yaşındaki çocuk 1,5
gram, yetişkinler ise 0,9 gram
proteini dengeli beslenmek için almak zorundadır.
Gün-
de yarım litre süt içen bir genç
gereksinimi olan gün-
lük proteinin 1/3’ünü almış olur. Alınan proteinlerin
yarısının hayvansal kaynaklı olması gerekir. Yarım
litre süt içildiğinde hayvansal protein ihtiyacının ya-
rıdan fazlası böylece karşılanmış olur.
1...,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20 22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,...44
Powered by FlippingBook