GLUTENSİZ YAŞAM BİÇİMİ - page 26

EÜ Tıp Fakültesi Halk Kitapları Sağlık Serisi ~ 34
ET GLUTENLİ BİR GIDA MIDIR ?
DOĞAL OLARAK HAYIR.
ANCAK...
Et doğal glutensiz bir gıdadır. Ancak konserve halinde
güvenli değildir. Ticari kaygılarla kırmızı ete uygulanan
işlemler güvenlik sorunu yaratabilmektedir. Buğday
kaynaklı ‘’suplex’’ isimli esneklik sağlayıcı bir madde ete
şırınga edilmekte ve %20-30’a varan oranlarda gramaj
artışı sağlanmaktadır. Böylece 700-800 gramlık et bir
kiloya ulaşmakta ve doğal glutensiz iken glutenli gıda
sınıfına girmektedir. Çok sulu, paket kağıdına suyu
damlayan ve ateşte küçülmeyen etler suplekslidir ve
glutenli bir gıda haline gelmiştir. Çölyaklılar sağlıklı
yaşabilmek için bu tür gıda tuzaklarına karşı uyanık
olmak zorundadır.
SUPLEKS KATKILI
GLUTENLİ KIRMIZI ET
1...,16,17,18,19,20,21,22,23,24,25 27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,...56
Powered by FlippingBook