Egeden 21. Sayı - page 15

13
KIŞ 2015
OVALAMAMAKARNA
MALZEMELER: Tam buğday unu, su ve
tuz.
YAPILIŞI: Tam buğday unundan
su ve tuzla yoğrulan hamur ince
şeritler haline getirilir ve minik minik
kesilir. Bol suda haşlanan ovalama
genellikle soğanla kavrulmuş kıyma ve
haşlanmış nohutla servis edilir.
KAZBUDU KÖFTESİ
MALZEMELER: 1 kg ‘siyah’ yağsız yerinden dana veya kuzu eti, kimyon,
karabiber, beyaz ekmek içi (tam buğday Germiyan ekmeği sert yapar),
2 yumurta ve maydanoz.
YAPILIŞI: Tamamen yağsız etten çekilen kıymaya kimyon, karabiber, tuz
ve kıyılmış maydanoz eklenerek yoğrulur. Ayrı bir yerde beyaz ekmek
içi suyla 15 dakika kadar yumuşatılır. Ekmek içi eklendikten sonra yu-
murtalar da kırılarak harç güzelce yoğrulup dinlendirilir. Harca istenen
şekil verilirken diğer yanda tavaya yağ eklenerek kızdırılır. Köfteler
kızartılıp sıcak servis edilir.
KÜLÜR
MALZEMELER: Tam buğday unu, ekşi
maya, su ve tuz.
YAPILIŞI: ‘Germiyan Ekmeği’nin
yoğrulup ekmek tepsisine alındıktan
sonra yoğurma kabında kalan kısmı
sıyrılır. Avuç içi ile küçük topaklar
yapılır, fırında küllerin arasına atılır
ve orada pişirilir. Ekmek sabah vakti
pişirilecekse bazen içine yumurta
kırılıp gömülür ve içinde yumurta ile
pişirilir.
1...,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 16,17,18,19,20,21,22,23,24,25,...80
Powered by FlippingBook