Sağlıklı Beslenme ve Zeytinyağı - page 32

22
EÜ Tıp Fakültesi Halk Kitapları Sağlık Serisi ~ 28
karışımından oluşan, yeşilden sarıya değişen renkte,
kendine özgü tat ve kokuda bir yağdır. Serbest yağ asitliği
oleik asit cinsinden her 100 gramda 1,0 gramdan fazla
olmayan yağlardır.
4. Çeşnili Zeytinyağı:
Zeytinyağlarına değişik baharat,
meyve ve sebzeler veya bunların doğal aroma maddeleri
katılarak çeşitlendirilmesi ile elde edilen ve serbest yağ
asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,8 gramdan
fazla olmayan yağlardır. Çeşnili zeytinyağlarının kalite
ve saflık kriterleri natürel sızma zeytinyağı için verilen
kriterlere uygun olmalıdır.
Bitkisel yağların verdikleri kalori değerleri birbirine
çok yakındır.
Bir çorba kaşığı (10-12 g) zeytinyağı,
yaklaşık 120 kalori vermektedir.
Bu nedenle,
zeytinyağı tüketirken kullanılanmiktarına dikkat edilmeli
ve fazla enerji alımından sakınılmalıdır.
Naturel sızma zeytinyağı, kalitesi ve
besleyici değeri en yüksek zeytinyağı
çeşididir.
1...,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31 33,34,35,36,37,38,39,40,41,42,...46
Powered by FlippingBook