Sağlıklı Beslenme ve Zeytinyağı - page 27

17
Sağlıklı Beslenme ve Zeytinyağı
Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA)
günde 22 ml zeytinyağı kullanımının
kardiyovasküler hastalık riskini
azaltabileceği yönünde yeterli bilgi
birikimi olduğunu ve bu bilginin tüketiciyi
bilgilendirmek için kullanılabileceğini
belirtmektedir.
vitaminlerinin deposu olan zeytinyağı, kendine özgü tad
ve kokusu ile diğer bitkisel yağlara tercih edilmektedir.
Günümüzde yapılan araştırmalar sonucunda katı ve
sıvı yağlar arasında en kolay sindirilebilen yağ olduğu
ifade edilmektedir. Yüksek oranda tekli doymamış yağ
asidi içeren ve
iyi bir antioksidan
kaynağıdır.
Tekli
doymamış yağ asitlerinin en önemlisi oleik asittir.
Bu yağ asidinin zeytinyağındaki oranı % 83’lere kadar
çıkmaktadır. Tekli doymamış yağ asitleri toplamkolesterol
(LDL-kolesterolü) düşürme etkisi göstermektedir.
Kolesterol metabolizması üzerine çok olumlu etkisinin
yanında yaşlılığa bağlı oluşabilecek rahatsızlıklara karşı
da koruyucu etki göstermektedir.
1...,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26 28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,...46
Powered by FlippingBook