Sağlıklı Beslenme ve Zeytinyağı - page 31

21
Bunların dışında kalan zeytinyağları:
1.Hamzeytinyağı:
serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden
% 3,3 ün üzerinde ve/veya duyusal ve karakteristik
özellikleri bakımından naturel zeytinyağı özelliklerini
taşımayan rafinasyon veya teknik amaçlı kullanıma
uygun zeytinyağıdır.
2. Rafine Zeytinyağı:
Ham zeytinyağının doğal
trigliserid yapısında değişikliğe yol açmayan metotlarla
rafine edilmeleri sonucu elde edilen, sarının değişik
tonlarında rengi olan, kendine özgü tat ve kokuda bir
yağdır. Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00
gramda 0,3 gramdan fazla olmayan yağlardır.
3. Riviera Zeytinyağı:
Rafine zeytinyağı ile gıda
olarak doğrudan tüketilebilecek naturel zeytinyağları
1...,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30 32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,...46
Powered by FlippingBook